top of page

Månedenes fullmåner

Visste du at alle fullmåner har et navn?
 
Januar: Ulvemåne (wolf moon)


Denne har fått navnet sitt fordi den oppstår på en tid hvor ulvene uler mer enn vanlig, sultne, fordi det var lite mat.


Passende krystaller:


Sort månesten: Er koblet til ideen om nye begynnelser

Sort månesten hjelper deg gjennom tider med ukofnortable forandringer både emosjonelt og energetisk.


Labradoritt:  Ulver trenger frihet for å være fornøyde. På samme måte kan Labradoritt gi en spirituell frihet som ellers ville vært vanskelig å få tilgang på. Denne steinen hjelper deg også å koble deg til den dype visdom og magi av gudinnene Hekate, BabaYaga og Kali.


Selenitt: Selenitt er en budbringer av lys, så den er sårt tiltrengt i denne mørke tiden av året. Denne krystallen hjelper med å lyse opp veien forran deg når du er på vei til nye eventyr som venter deg.
 
Februar: Ismåne (Ice moon)


Ismånen viser seg på den kaldeste tiden på året. Dette er tiden for å begynne å plante frø av håp for at gode ting skal komme.


Passende krystaller: 


Ametyst:  Dette er en krystall for intuisjon. Jobb med denne for å få klarhet til intuitive beskjeder. Når den brukes sammen med Bergkrystall hjelper Ametysten deg å se hva du har oversett og gir veiledning for de neste stegene på din reise. Vær forberedt!

Den avslører også aspekter av din skyggeside som du har oversett men som kan være sterke allierte som du kan bruke til din fordel.


Bergkrystall:  Denne gir en stor mental klarhet. Bruk denne til å identifisere ting som ikke lenger er passe for deg som trenger å bli frigitt. Denne hjelper deg å sette intensjonen for hva du ønsker å tilkalle i livet ditt for å fylle tomrommet av hva som du forlater.


Rosenkvart: Denne påkaller energien av Afrodite og oppfordrer deg til å ta deg tid til egenkjærlighet i denne siste tiden av hvile før våren. Bruk tromlet sten i badevannet og fordyp deg i den kjærlige energien av denne guddinnen, eller bruk Rosenkvart smykker for ro og selvpleie.
 

Mars: Stormmåne (Storm moon)


Månen har fått sitt navn fordi det er på denne tiden at tungt regn oppstår, og som gir signaler om at våren er i anmasj.


Passende krystaller:


Ametyst: Energiene fra den skiftende sesongen kan føles overveldende på denne tiden. Ametysten hjelper jeg gjennom turbulente og transformative energier.


Lodesten ( Loderstone): Denne tiltrekker seg det du trenger mest. Bruk den også til å kalle inn visdom som vil gi deg nye livserfaringer og omstendigheter.


Rosa Turmalin: Det er viktig å beholde en form for ro og stabilitet denne måneden. Bruk rosa Turmalin som en del i din takknemmelighets praksis og ta deg tid til alle ting du er takknemmelig for i livet ditt.
 
April: Den voksende månen:( The growing moon)


Den voksende månen heter det fordi den oppstår når ting har begynt å spire: frø spirer, trær begynner å springe og løker vokser ut fra jorden.


Passende krystaller:


Blå Kalsitt: blå kalsitt har en myk, mild energi som nærer alt liv. Lær å ta vare på deg selv og andre . Den er kjærlig, men likevel fast, og hjelper deg med å skape nødvendige grenser der de mangler i livet ditt (spesielt når de er relatert til ditt emosjonelle velvære).


Chrysophras: Denne feminine steinen er knyttet til omsorg for jordens flora og fauna. Arbeid med denne steinen hver gang du skal jobbe med planter eller dyr.


Grønn nefritt jade: Jade har lenge vært assosiert med hell, helse og velvære. Dens grønne farge er assosiert med vekst og helbredelse. Denne steinen har vært kjent for å forbedre veksten av planter og er perfekt når den brukes i løpet av den voksende månen for å gi urte- eller grønnsakshagen litt ekstra næring.
 
Mai: Hare månen (The hare moon)


Haremånen heter den fordi det er tiden da været er varmt nok til at harene kan ses i overflod.


Passende krystaller:


Smaragd: Smaragd er den tradisjonelle fødselssteinen i mai, men den har også assosiasjoner til fruktbarhet og overflod. Bruk Emerald for å legemliggjøre fruktbarhetsenergi, enten fysisk eller som en metafor for kreativitet og å skape nye ideer.


Rhodonitt: Denne steinen utseende er en metafor for balansen mellom ømhet og strenghet som vi trenger for å lære viktige livs leksjoner som former de menneskene vi blir. Arbeid med Rhodonite når du begynner på noe nytt eller står overfor et viktig mål.


Rosenkvarts: Dette er et symbol på skjønnhet og kjærliget. Bruk denne for å tilføre kjærlighet i det du gjør og de mål du setter deg. Juni: Rosemånen (The rose moon)


Rosemånen ble oppkalt av europeisk-amerikanske nybyggere etter rosene som blomstrer på denne tiden. Juni ble oppkalt etter den romerske ekteskapets gudinne, juno, og denne månen er også kjent som elskerens måne (fordi mange mennesker har juni bryllup). Den er også kjent som honningmånen, fordi honning begynner å produsere denne måneden.


Passende krystaller:


Sitrin: Denne krystallen er kjent for sine humørforsterkende egenskaper og evne til å hjelpe til med å manifestere det du trenger. Arbeid med denne krystallen for å balansere chakrasentrene dine og bringe lyset fra solen inn i energifeltet ditt.


Honning Kalsitt: Sett pris på de søte tingene i livet. Honningkalsitt fremkaller sommerens positive energi. Denne krystallen er full av dansende regnbuer og kobler deg med glede tilbake til verden rundt deg. Denne vil hjepe deg med kreativitet, kommunikasjon og forbindelse, og du vil få en klarere visjon av det større bildet av livet ditt, noe som gjør underverker for å redusere stress og angst.


Rosenkvart: Denne steinen av kjærlighet, lidenskap, medfølelse, vennskap og empati passer perfekt til rosemånetiden fordi den forsterker ekteskap og kjærlighet av alle typer. 

Juli: Høymånen (The hey moon)


Denne har fått navnet sitt fordi den korresponderer med tiden når høyet blir høstet fra åkrene, satt til tørk og preservert.


Passende krystaller:


Aprikos månesten: Denne hjelper deg manifistere det du ønsker ved å bruke din kreative energi. Den hjelper deg å hente energi fra universet for å bistå deg i dine drømmer og ønsker.

Denne stenen er spesielt god om du har den med deg fra du setter intensjoner ved nymånen til kvelden av høymånen.


Flamme opal: Denne hjelper deg og motiverer deg til å komme deg igjennom viktige oppgaver uten å føle deg utmattet.


Rutilert kvarts: De tynne fine stråene inni denne krystallen kan minne om høy. Dette er en healende krystall som bryter opp og fjerner energetiske blokkeringer slik at energien kan flyte friere gjennom kroppen. 
August: Mais månen:( The corn moon)


Denne har fått navnet sitt fordi den dukker opp på den tiden maisen skal høstes.


Passende krystaller:


Karneol: Denne stenen trekker energi inn i auraen din og gir den næring. Den oppmuntrer deg til hyggelige aktiviteter ( som kreativitet, dansing eller musikk) for å fylle sacral chakra med positiv energi.


Fersken aventurin: Denne har en øm energi som inngir taknemmelighet. La deg fylles av taknemmelige tanker og indre refleksjon.


Gul Safir: Disse små gyldne krystallene ligner mais kjerner. De holder potensialet til å sende din energi tilbake til deg med dobbel styrke. Bruk denne for å motta de fullendte gavene fra universet. 

September: Høst månen (The harvest moon)


Denne månen faller ved innhøstingstiden. Lyset fra denne fullmånen lar bøndene jobbe hele natten med å høste inn.


Passende krystaller:


Sitrin: Dette er en krystall for overflod av alle ting. Nå er tiden for å ta spranget mot det du har hatt i tankene som et lang tids mål.


Grønn Jadeitt Jade: Denne er assosiert med helse, rikdom og lykke.Det du har høstet vil pleie ditt sinn, kropp og sjel. Jade holder energi reservene dine fulle ved å akkumulere universal energi og lagre det i feltet ditt for senere bruk.


Oransj Kalsitt: Denne stenen varmer både kropp og sjel og klargjør energiene dine for å gå en kaldere tid i møte. 
Oktober: Blod måne (bloodmoon)


Denne har fått navnet sitt fordi den viser seg rundt jakt tiden, og er assosiert med tiden da dyr ble slaktet for mat.


Passende krystaller:


Blodstein: Denne stenen er mørk grønn med spekk av dyp rød som kan etterligne blod. Den kobler deg til den primale delen av deg (rot chakra) og hjelper deg fokusere på dine grunnleggende behov i hverdagen.


Rosa Turmalin: Detter er en av Oktobers fødselsstener. Den har en sterkt oppkvikkende energi. Bruk denne om du lav energi eller savner solen så vil den fylle deg med ny energi.


Rubin: Rubin er assosiert med livsblodet som flyter gjennom alle levende ting. Denne vil gi en beskyttende energi. 
November: Snø månen (The snow moon)


Den har fått navnet sitt fordi det ofte er denne tiden den første snøen faller.


Passende krystaller:


Bergkrystall: Bruk denne for mental klarhet. Den tar deg med inn i en annen sfære av bevissthet. Den vil minne deg om at alle daglige problemer ofte er små i forhold til den større sammenhengen når man ser på det fra et spirituelt selv. 
Desember: Den kalde månen (The cold moon)


Detter er tiden hvor kulden av vinter får sitt feste.


Passende krystaller:


Lapis Lazuli: Dette er en spirituelt mystisk sten som hjelper deg å se din skygge-side. Den hvor du er uvitende eller det du ikke ønsker å vite eller vedkjenne deg. Denne er ment å skape bevissthet for å kunne skape positive forandringer.


Shakuktitt: Denne er for sjamaniske reiser. Den kalde månen viser en tid for å se innover og fjerne alt negativt du har gjennomgått gjennom året. Det er tid for å gi slipp på negative følelser og mønstre.


17 views0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page