top of page

Meditasjon & Karma





Karma lever med oss, Karma er en del av livene våre fra selve øyeblikket vi ble født til øyeblikket vi dør. Hver gang vi gjør noe og hver gang vi slutter å gjøre noe, genererer det karma, og du kan ikke unngå det på noen måte.



Selvfølgelig er ikke all karmaen vi genererer den samme, det er en slags karma som binder oss eller lenker oss til dette livet, og en annen type som frigjør oss fra reinkarnasjons syklusen. Karmaen som lenker oss, er kjent som Vishayakarma, Denne gir oss elendighet og mangel på indre fred, mens karmaen som er generert av gode handlinger er kjent som Sreyokarma, som lar oss oppnå velstand og sjelelykke, ikke bare en ytre lykke.



Hver gang vi møter en aktivitet med ønsket om å oppnå et bestemt resultat, kaster dette oss inn i armene til begjær, grådighet og ego. Mens bare de rene handlingene vi gjør ut av kjærlighet uten å ta hensyn til de mulige konsekvensene av dem, er den typen handlinger som driver oss, litt etter litt, mot belysning og frigjøring. De som klarer å utføre denne typen uselviske handlinger, innser litt etter litt at Ånden gir dem alt de trenger og indre fred. En annen form for å oppnå indre fred er gjennom meditasjon.



Kanskje du spør deg selv hvorfor? Hvorfor er meditasjon så nødvendig? Fordi mennesker alltid handler i to dimensjoner, den ytre dimensjonen styrt av de fysiske sansene, og den indre dimensjonen styrt av den indre kunnskapen og sinnet. Den indre samvittigheten kan ikke bevege seg for seg selv, men trenger i stedet intelligens og sinn, for de er oksene som trekker vognen. Disse oksene er ivrige etter å begynne å gå, men for å ta oss til det riktige målet bør de læres, de bør studere hvilken rute som tar oss til stedet vi ønsker å komme, nemlig til den indre samvittigheten. Og dette er veiene til sannhet, rettferdighet, fred og kjærlighet.



For å frigjøre oss fra karma, er det nødvendig å lære intelligensen og sinnets okser kunsten å dra vognen til den indre samvittigheten, og dette oppnås ved hjelp av meditasjons praksis. Og samvittigheten, for å kunne veilede intelligensens og sinnets okser, må roe og kontrollere de motstridende begjærene som infiserer sinnet, og dette oppnås når vi lærer å holde tankene våre i en enkelt retning.



Det er lett å forstå fordelene med meditasjon. Alle som påtar seg en oppgave, vet at bare når du konsentrerer tankene mot et enkelt punkt, kan du oppnå det ønskede resultatet. Selv de mest ubetydelige oppgaver krever konsentrasjon, og kraften til en urokkelig innsats er så stor at selv de verste vanskelighetene overgir seg til den.



Når vi praktiserer meditasjon, lærer sinnet hvordan det kan trekke oppmerksomheten tilbake fra materielle gjenstander, og livet får en ny prakt når vi blir klar over den guddommelige essensen som er inni oss. Hvor søt er en frukt? Det er ingen måte å forklare det på , den eneste måten å vite det på er å spise frukten. Hvor bra er meditasjon? Det er ingen måte å vite det før vi bestemmer oss for å oppleve det.




 


Metoder for rensing av karmisk mønster



Hva er karmisk mønster rensing? Karmisk mønster rensing er rensingen av inngrodde vane responser som dikterer måten vi reagerer på visse situasjoner.

Denne bloggen handler om min forståelse av karmisk mønster rensing. Det finnes mange verktøy og metoder for å gjøre dette. Den jeg beskriver her er rett og slett en av mange.



Prosessen med karmisk mønster rensing fører ofte til at tendenser og tankemønstre som er lagret i underbevisstheten vår avdekkes. For den saks skyld er meditasjon og en forståelse av drømmene våre nyttige ferdigheter å ha med til denne prosessen.



Karmiske energier er verken gode eller dårlige. Energi er akkurat slik det er. Imidlertid vil tro og påvirkninger, muligens plukket opp når vi er unge eller i noen tidligere liv, få oss til å betrakte visse "karakteristikker" som enten positive eller negative. Denne tendensen til å dømme er helt naturlig og momentan.



Energi (reaksjon) må veldig ofte gå sin fulle gang for at 'årsaken' skal bli 'oppdaget' og deretter 'forstått'. Når den første reaksjonen oppstår, vil den andre reaksjonen ofte analysere den første og avgjøre om den førstnevnte er god eller dårlig. Hvis den tidligere reaksjonen anses som dårlig eller uønsket, vil vår personlighet prøve å "fikse" situasjonen ved å forhindre (blokkere) den fra å oppstå igjen. Vel, det vi har nå er flere og flere reaksjoner, som noen ganger kan komplisere hele situasjonen.




 


En metode for clearing



Dette er en metode jeg bruker. Det jeg normalt vil gjøre er å definere alle disse reaksjonene som kommer inn i min bevissthet. I utgangspunktet trener jeg meg selv på å være bevisst mine egne tendenser. Jeg gjør dette i situasjoner som jeg reagerer sterkt på. Hvordan definere disse reaksjonene? Det er mange måter å gjøre det på. Nedenfor er noen eksempler:



1. Å si "hvordan jeg føler meg". Uttrykk dem.

2. Skrive dem ned i en bok eller journal.



Hva er hensikten med å gjøre dette? Ved å definere disse reaksjonene, gjenkjenner vi dem og dermed blir de (tankemønstrene) kjent eller bevisst for vårt bevisste selv. Ved å uttrykke dem vil flere og flere av våre karmiske tendenser bli avdekket (og til slutt bli forstått). Dette vil fortsette en stund til reaksjonene mister sine emosjonelle ladninger.



Når de mister sine følelsesmessige ladninger, vil vi være mindre interessert i dem. Med det anser jeg dette som å ha "ryddet det karmiske mønsteret".



En ting til å legge til, den "eksterne" situasjonen, er i utgangspunktet "designet" for å fortelle oss noe om oss selv. Noen ganger må vi kanskje bruke "speiling"-prinsippet. For eksempel, når vi møter en person som vi ikke liker, sjekk for å se dypt inn i vår ubevissthet eller underbevisstheten, har vi det samme mønsteret? Dette er for meg den vanskeligste delen å svelge.



Finnes det en rask og smertefri måte å fjerne disse karmaene på? Vel, ikke det jeg vet om. I tillegg kan drømmetydning også støtte oss i vår innsats for å rydde karmiske mønstre. Drømmer avslører ofte våre ubevisste og underbevisste personlighets aspekter for oss. Som sådan hjelper evnen til å tyde drømmer i stor grad i forståelsen av oss selv og våre tankemønstre.






9 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page