top of page

AromaterapiAromaterapi: New Age-mote eller eldgammel visdom?
Aromaterapi refererer til bruken av eteriske oljer som er utvunnet fra planter, busker og trær. Disse essensielle oljene kan brukes til en rekke formål. De kan brukes til å behandle medisinske tilstander eller lindre psykologiske plager. Aromaterapi kan også brukes bare for nytelse, for å forbedre humøret ditt eller for å redusere stress. De essensielle oljene i aromaterapi er kraftfulle nok til å påvirke både din fysiske og mentale helse.
Aromaterapi har nylig blitt stemplet som en New Age-mote, men praksisen med aromaterapi har en lang historie. Den ofte negative bruken av New Age-merket forårsaker en uheldig fordom mot en praksis som har mange potensielle fordeler.
Effektiv bruk av aromaterapi krever betydelig kunnskap og ekspertise. De essensielle oljene i aromaterapi kan brukes i en rekke situasjoner. De har vist seg effektive i behandling av både alvorlige og mindre plager. Selv når aromaterapi ikke kan gi en kur, kan det forbedre et individs humør.
Vi praktiserer ofte aromaterapi i hverdagen uten å være klar over det. Når vi velger aromaer, badeoljer og luftfriskere, velger vi vanligvis basert på hva vi liker, eller hvordan duften får oss til å føle oss. Den forfriskende duften av en furuskog, de behagelige aromaene av urter, eller de mange andre daglige opplevelsene vi har med duftene av planteavledede stoffer tyder på at vi faktisk praktiserer og opplever aromaterapi på mange måter.
Praksisen med aromaterapi for å behandle plager kom faktisk før kjemisk-basert medisin. De essensielle oljene i aromaterapi har blitt brukt i hundrevis av år i urtemedisin, sykdomsforebygging og i religiøse og offentlige seremonier.
De påviste fordelene med plantebaserte terapier blir oversett til fordel for kunstige erstatninger. Det er lett å glemme at mange vanlige legemidler opprinnelig ble utviklet fra planter. Mange tviler også på at noe som brukes eksternt muligens kan ha en intern effekt. Men svaret på mange av dagens sykdommer har vært med oss fra begynnelsen, og ligger lagret i plantelivet rundt oss. Aromaterapi låser opp kraften til disse essensielle oljene og bruker den til vår fordel.
 Lag dine egne aromaterapi-badesaltÅ lage ditt eget badesalt er en fantastisk måte å nyte aromaterapi hjemme. Overraskende nok er badesalt svært rimelig å lage og krever ingen harde ingredienser. Faktisk er hovedingrediensene i badesalt natron, bordsalt og epsomsalt. Hver av disse er ofte funnet i en lokal dagligvarebutikk og er trygge å bruke. Enkelte badeprodukter som finnes i de fleste butikker inneholder sterke ingredienser som kan irritere huden. Fordelen med å lage ditt eget badesalt er at du vet hvilke ingredienser produktet ditt inneholder, og vet at de er trygge å bruke.
 

Her en liten oppskrift du kan begynne med:Start med en stor miksebolle og en skje eller annet lignende redskap. Tilsett så 3 kopper epsomsalt, 2 kopper natron og 1 kopp bordsalt i miksebollen. Når hver av ingrediensene er tilsatt, begynner du å blande dem med hånden eller med skje. Når det hele er godt blandet, tilsetter du litt matfarge i blandingen. Vanlig konditorfarge vil fungere fint og bør tilsettes i henhold til fargen du foretrekker at badesaltene dine skal ha. Jo flere dråper du legger til,jo mørkere blir fargen. Noen liker å blande farger for å få en unik nyanse, men denne blandingen bør gjøres før du legger fargen i miksebollen med de andre ingrediensene.


Det siste trinnet er å tilsette eteriske oljer til ønsket duft er oppnådd. Den beste måten å finne ut når duften er perfekt er ganske enkelt ved å bruke din egen dømmekraft. Badesalt bør være sterkt duftende så du trenger mindre mengde for hvert bad, noe som gjør at de varer lenger.Du kan også bruke en bolle med lokk og riste blandingen, konditorfargen og essensielle oljer til den er perfekt blandet i stedenfor å røre. Dette vil spare deg tid. men ellers er prosedyren for å lage dine egne aromaterapi badesalt den samme.
5 views0 comments

Related Posts

See All

Comentarios


bottom of page