top of page

Egenpleie

5 enkle egepleie -metoder du kan implementere nå!

Mellom jobb, hjem og sosialt ansvar, føler du ofte at all din tid går med til å ta vare på andre?

Å neglisjere egenomsorg er lett i en travel verden, men konsekvensene kan være alvorlige. Å praktisere egenomsong i hverdagen kan i stor grad styrke helsen og velværet. I tillegg hevder eksperter at de lykkeligste og mest suksessrike menneskene regelmessig fokuserer på egenomsorg!


 

Prøv disse enkle egenomsorgs strategiene i dag:

1. Blokker tid for egenomsorg i timeplanen din.


Det er ikke nok å av og til stoppe den travle livsstilen din og ta en spasertur eller nyte et varmt bad. Egenomsorg er en pågående prosess. Akkurat som du reserverer tid i timeplanen din for andre avtaler, sett av tid til å ta vare på deg selv også. Det er viktig å ta i bruk egenomsorgsvaner som du kan glede deg over med jevne mellomrom. De vil hjelpe deg å unngå utbrenthet, øke produktiviteten og la deg nyte livet.


2. Nyt favoritthobbyen din.


Enten du elsker å eksperimentere med nye oppskrifter på kjøkkenet eller male bilder av solnedganger, kan favoritt-hobbyene dine være en del av egenomsorgen. Hobbyer og aktiviteter som du allerede liker, er enkle å velge og sette ut i livet. Du må bare finne plass i timeplanen din for å gjøre dem.

Dette er et viktig skritt og viser ditt engasjement for egenomsorg.
3. Noter komplimentene du mottar.


Du kan nyte denne egenomsorgs-praksisen selv når du jobber eller løper ærend!

Begynn å notere komplimentene du mottar.

Du kan oppbevare dem i en journal, dagbok eller nettmappe.

Kompliment-mappen din kan også inneholde e-poster, notater, takkekort og andre ting som får deg til å smile. Denne egenomsorgspraksisen kan hjelpe deg med å bekjempe negative tanker. Komplimenter kan tjene som påminnelser om at du betyr noe, din eksistens er viktig, og noen setter pris på deg.

4. Fjern rotet.


Enten du bestemmer deg for å rydde opp i skapet eller rydde ut i kjøleskapet, vil det å fjerne rot løfte deg opp.

Rot kan tappe deg fysisk og mentalt. Det kan også gjøre deg ulykkelig når du prøver å bevege deg gjennom dagen.

Eliminer de tingene som ikke lenger tjener deg. For eksempel, hvis du har klær i skapet som du hater hver gang du åpner døren, bytt dem ut med klær du elsker!
5. Gjør én egoistisk handling.


Å leve egoistisk hele dagen anbefales ikke, men å gjøre en egoistisk handling som gjør deg glad kan gjøre underverker.

Du kan nyte bare den ene tingen uten å føle skyld for det!

Hvis du sliter med egenomsorg, er det ofte fordi du bruker all din energi og tid på å ta vare på andre. Det er ingenting igjen i brønnen din for deg selv. Ved å ta deg tid til å gjøre en egoistisk handling, for eksempel å lese favoritt boken din eller ignorere en kjedelig telefonsamtale, vil du gjenopprette din egen betydning. 

Egenomsorg havner ofte nederst på listen etter jobb, familie og andre forpliktelser. Men uten å stoppe for å ta vare på sinnet og kroppen, risikerer du å brenne ut og lide av alvorlige helseproblemer.


Begynn å sette av tid til egenomsorgspraksis i dag!

10 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page