top of page

Energi Healing

Ulike typer Energi Healing.




Er all energihelbredelse det samme?


Chakra eller energisenter er et begrep som brukes i Pranic healing, et eldgammelt hinduistisk system for energihealing. Prana betyr livsenergi. Aura er en annen terminologi sporet til Pranic healing. Aura er en ikke-fysisk kropp som består av energi, som eksisterer sammen med vår fysiske kropp. Auraen som dekker kroppen vår sies å ha syv lag knyttet til de fysiske, emosjonelle, mentale og åndelige aspektene til et individ som manifestert av energi.


Å studere fargen og tykkelsen på auraer gir ideer om helsetilstanden til enkeltpersoner. Seks farger er assosiert med aura og tolket til seks personligheter. Disse fargene er alle til stede i et individ, men en eller to er mer uttalt.


Grønn: Ambisiøs

Blå: Åndelig fredsstifter

Hvit: Ukonvensjonell kameleon

Rød: Aktivist

Oransje: Kreativ formidler

Fiolett: Synsk


Selv om Tantra er populært assosiert med praktisering av sex og spiritualitet, er det en annen metode for energihealing. Det kommer fra ordet tan som betyr å spre eller utvide. Konseptet med tilknytning er et tilbakevendende tema i tantriske skrifter om sex og spiritualitet. Som en metode for helbredelse er spiritualitet og sex fremtredende. Det forutsettes at foreningen av to personer kan nå åndelige nivåer under orgasme, som fjerner kropp og sinn fra oppsamlede urenheter. Disse urenhetene, som er negative energier, kan i sin tur manifestere seg som fysiske sykdommer.



 






I motsetning til puraniske og tantriske helbredelser, som har hinduisk opprinnelse, stammer Reiki fra Japan. Det er relativt yngre enn praniske og tantriske helbredelser har vært gjenoppdaget på begynnelsen av 1900-tallet. Reiki står for universell energi, en energi frembrakt av høyere intelligens. Reikistudenter blir lært hvordan de kan utnytte denne energien for å helbrede fysiske, følelsesmessige og mentale sykdommer.


Selv om Pranic, Tantra og Reiki alle er systemer for energihealing, er de forskjellige i typen energi som brukes for helbredelse: henholdsvis livsenergi, seksuell energi og universell energi. Konseptene om sammenhengen mellom sinn, kropp og ånd; koblingen av individer til alle levende og ikke-levende ting rundt dem og til universet; og hvordan energi påvirker fysisk, følelsesmessig og åndelig velvære er noen av de fremtredende likhetene til disse tre helbredelsesmetodene.




Hvorfor henvender folk seg til energihealing?


Pranic, Tantrisk og Reiki regnes som alternative metoder for helbredelse. Til tross for tilgjengeligheten og den relative tilgjengeligheten til moderne medisin, hvordan kommer det seg at flere og flere mennesker blir tiltrukket av dem? Her er noen mulige årsaker:


Energihealing virket der moderne medisin feilet.

Av flere grunner, både forklarlige og uforklarlige, kan moderne medisinsk behandling mislykkes i å helbrede plager og tilstander hos noen, om ikke mange mennesker.

Noen mennesker oppfatter moderne medisin som isolerende.

Medisinske behandlinger er ofte fokusert på sykdommen og dens utløsende agens, som kan få en pasient til å føle seg isolert og behandlet som bare en vert for sykdommen. Selv om nyere utvikling i sykehuspraksis gradvis fremmer helhetlig behandling av en pasient, vedvarer oppfatningen fortsatt. I motsetning til energihealing, siden energi og spiritualitet er nært knyttet, føler pasienten at alle aspekter av helsen hans blir ivaretatt.


Energihealing er en god måte å lindre stress.

Meditasjon er en del av energihelbredende metoder, og dette er en ekstra fordel for svært stressede mennesker. Dessuten er det ikke nødvendig med sofistikert utstyr, så det blir desto mer praktisk for studenter og fremtidige studenter på energihealing.

Alternativ helbredelse og vanlig medisin gir begge fordeler med deres tilnærming. Og til syvende og sist, det som betyr noe er gjenoppretting av god helse.






12 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page